Експертът по национална сигурност проф. Румен Кънчев отправи тежки критики към

...
Експертът по национална сигурност проф. Румен Кънчев отправи тежки критики към
Коментари Харесай

Експерт по национална сигурност с тежки критики към Радев

Експертът по национална сигурност проф. Румен Кънчев насочи тежки рецензии към президента Румен Радев за държанието му по срещата с Володимир Зеленски.

" Нашето държавно управление проведа една полезна среща с достоен президент на Украйна и България сподели, че се връща на сцената, където се нейните другари и съдружници от НАТО. Мотео дълбоко огорчение е свъразно с позицията на българския президент, който се държа изключително неадекватно с украинсикя президент. Той не знаеше кои са целите на България и взе позиция различна от тази на държавното управление. Знам, че по конституция държавното управление образува външната политика, а президентът само може да я следва, не да споделя какво мисли той по въпроса. Той следва външната политика и политиката за Национална сигурност, образувана от държавното управление, тъй че това са трите огромни акцента на тази среща - вътрешно политическия, външно политическия и позицията на президента ", съобщи проф. Кънчев в " Здравей, България " по Нова Тв.

Последва въпрос на водещата Мирослава Иванова: " Радев съобщи, че повече оръжие за Украйна не доближава мира и сподели, че ние можем да останем без своите си запаси за армията. Смятате ли, че това е по-скоро изолирана позиция или смятате че той си има своите почитатели в обществото и доста хора мислят като президента по тази позиция? "

" Първо, той не е задължен да образува свои последователи в обществото. Той е задължен да да интегрира обществото, кактои другите групи в другите политически трендове. Това е големия мурафет в президентството, да можеш да интегрираш даже разнообразни противоположни политически и геополитически трендове. Освен това президентът направи подстрекателство, че надали не оръжието се дава и боеприпасите от неприкосновения ресурс на армията. Ами такова нещо няма. Нито една войска, нито един шеф на генералния щаб и министър на обраната няма да посегне на тези ресурси. Така че в това беше едно едва показване на Радев, на фона на общия триумф на тази среща, която беше осъществена извънредно със средствата, с напъните и с убедеността на новото българско държавно управление ", отговори проф. Кънчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР